Alles over een uitvaart in Tilburg

Uitvaartondernemer kiezen in Tilburg

Er zijn heel veel uitvaartondernemers die werken in Tilburg of de directe omgeving van Tilburg. Elke uitvaartondernemer heeft zijn of haar eigen manier van werken. Ook de tarieven die uitvaartondernemers rekenen verschillen. In Tilburg zijn grote uitvaartorganisaties actief maar ook zelfstandige uitvaartondernemers die alleen werken. Een uitvaartondernemer hoeft in Nederland niet verplicht eerst een diploma te halen.

Omdat mensen doorgaans niet vaak hoeven te kiezen voor een uitvaartondernemer kan het nog best lastig zijn om een goede keuze te maken. In dit hoofdstuk staan een aantal tips waar men op kan letten zodat nabestaanden een uitvaartondernemer kiezen die bij hen past. Het regelen van een uitvaart is doorgaans heel emotioneel en intiem. Er wordt over het leven van de overledene gesproken, over de relatie die men had met de overledene etc. Het is voor te stellen dat het heel belangrijk is dat nabestaanden in deze moeilijke dagen het meest geholpen zijn met een uitvaartondernemer die bij hen past.

Crematie vanaf 1.350

In Tilburg kan je al een compleet verzorgde uitvaart regelen vanaf 1.350 euro. Binnen dit pakket vallen onder andere het overbrengen van de overledene naar een uitvaartcentrum en het crematorium. Het verzorgen van de overledene en de crematie. Na een maand kan je bij het crematorium de as van de overledene ophalen.

Bestel dit pakket op www.budgetcrematie.nl/direct of bel met nummer 013 820 0941

Intiem afscheid
Het is ook mogelijk om een persoonlijke en toch goedkope uitvaart te regelen waarin ruimte is voor een kort afscheid. Pakket ‘Intiem’ biedt de mogelijkheid voor een kort afscheid met maximaal 12 personen een uur voor de crematie. Je kan dit afscheid naar eigen inzicht invullen om zo op persoonlijke en passende wijze afscheid te nemen en nog even bij de overledene te zijn.

Pakket intiem kan je al regelen vanaf 1.895 euro. Bestel dit pakket op www.budgetcrematie.nl/intiem of bel met nummer 013 820 0941

Uitgebreid afscheid
Het is ook mogelijk om voor een scherp tarief een compleet verzorgde uitvaart te regelen. Inclusief een rouwbezoek (een uur voor de crematieplechtigheid), een plechtigheid in de aula van het crematorium en een condoleance met koffie en thee. Vanaf de dag van de melding zal een uitvaartverzorger je helpen om alle wensen voor het afscheid te bespreken.

Pakket uitgebreid kan je regelen vanaf 3.750 euro. Bestel dit pakket op www.budgetcrematie.nl/uitgebreid of bel met nummer 013 820 0941

Begrafenis in Tilburg

Een begrafenis is doorgaans wat duurder dan een crematie. Dit prijsverschil zit hem in de kosten die door de begraafplaats in rekening worden gebracht voor de grafrechten en het onderhoud. Budgetcrematie.nl kan een begrafenis regelen vanaf 1.850 euro. Dit is inclusief een begrafenis in een algemeen graf voor de duur van tien jaar. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een ander graf.

Kijk voor de mogelijkheden op www.budgetbegrafenis.nl of bel met nummer 013 820 0941.

Wat doet een uitvaartondernemer?

Een uitvaartondernemer gaat samen met de nabestaanden invulling geven aan de uitvaart. Dat begint eerst met de verzorging van de overledene en de opbaring. Soms helpen nabestaanden mee bij de verzorging maar het komt ook voor dat nabestaanden liever niet bij de verzorging aanwezig willen zijn. De uitvaartondernemer zal ook helpen bij het regelen van alle administratieve zaken. De meeste uitvaartondernemers regelen de aangifte van overlijden, maar als de familie dat liever zelf wil doen dan is dat ook mogelijk. De uitvaartondernemer zorgt dat er afspraken worden gemaakt met het crematorium of de begraafplaats. Samen met de familie wordt een rouwbrief gemaakt en verstuurd zodat andere mensen weten wanneer de uitvaart is. Eventueel wordt er ook een rouwadvertentie opgesteld voor in de krant. De uitvaartondernemer zal de familie ook helpen bij de opbaring. Dat kan thuis gebeuren als de familie dat wil. In dat geval zorgt de uitvaartverzorger ervoor dat er een koeling wordt geregeld zodat het ontbindingsproces wordt vertraagd. Als het heel warm is en de temperatuur in de ruimte waar de overledene staat te hoog is zal de uitvaartverzorger zorgen dat er een mobiele airco wordt geplaatst om de ruimte koel te houden.

De opbaring kan ook plaatsvinden in het uitvaartcentrum van de uitvaartondernemer. Er zijn ook uitvaartondernemers in Tilburg die zelf geen uitvaartcentrum hebben. Deze ondernemers kunnen meestal gebruik maken van het uitvaartcentrum van een collega. In de dagen tussen het overlijden en de uitvaart zal de uitvaartverzorger samen met de familie gaan werken aan de invulling van de plechtigheid. Een goede uitvaartondernemer is iemand die ideeën aandraagt en goed aanvoelt wat de familie wil. Het is eigenlijk niet de bedoeling dat een uitvaartondernemer alles er door drukt om zo bij elke uitvaart precies hetzelfde protocol naar voren te halen. Bijna alles kan en mag, schroom daarom nooit om iets te vragen aan de uitvaartondernemer. Er is meer mogelijk dan de meeste mensen weten. Meestal wordt na de uitvaart ook een condoleance gehouden. De uitvaartondernemer zal zorgen dat alles precies zo wordt geregeld als de familie het aangeeft.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering kan een rol spelen bij de keuze van een uitvaartondernemer. Als een overledene geen uitvaartverzekering heeft kunnen de nabestaanden helemaal zelf bepalen welke uitvaartondernemer de uitvaart zal gaan uitvoeren. Als de overledene een uitvaartverzekering heeft is het belangrijk om te kijken of er sprake is van een naturaverzekering of een kapitaalverzekering. Bij een kapitaalverzekering keert de verzekeraar een bedrag uit waar men de uitvaart van kan betalen. Het is wel verstandig om even te bellen met de verzekeraar welk bedrag er uitgekeerd wordt en wat de voorwaarden zijn voor de uitkering.

Bij een naturaverzekering wil de verzekeraar de uitvaart doorgaans het liefste zelf uitvoeren. Deze verzekeraars hebben een eigen uitvaartbedrijf. Het staat families helemaal vrij om te kiezen voor een andere uitvaartondernemer. Men moet er in dat geval wel rekening mee houden dat de verzekeraar waarschijnlijk een lager bedrag zal uitkeren dan de waarde van de uitvaart die staat beschreven in de polis. Het is dus altijd verstandig om eerst even te bellen met de verzekeraar om te vragen welk bedrag er wordt uitgekeerd. De familie kan daar dan rekening mee houden in het budget of de uitvaartondernemer van hun keuze vragen of die de uitvaart voor dat bedrag kan organiseren.

Kijk voor uitgebreidere informatie over uitvaartverzekeringen op www.uitvaartverzekering.com.